• Ontdek Hasselt en omgeving

    Er is veel te zien en te doen in Hasselt

Ontdek Hasselt en omgeving

Wat je moet zien:

Kuier doorheen de serene Japanse Tuin in Hasselt, de grootste in zijn soort in Europa, gelegen op slechts 3 km van Holiday Inn Hasselt. Kersebomen, kleine watervalletjes en vijvers vol karpers geven een Oosters tintje aan onze Vlaamse stad. Toegangs is gratis voor kinderen onder 12 jaar.

Wat je moet doen:

Installeer jezelf achter het stuur van een racewagen en scheur aan hoge snelheid door de bochten op het race circuit van Zolder, het voormalige Formule 1 trefpunt van Limburg, gelegen op 12 km van Holiday Inn Hasselt.

Wat is er nieuw:

In de Demerstraat en omgeving vindt u Hasselt’s winkelparadijs. Chique boetieks, parfumerieën en schoenenwinkels flankeren deze lange wandelstraat. Voor Belgisch design moet u in de Kapel- en Aldestraat zijn. Verkiest u gezellige cafeetjes, dan is de Grote Markt uw bestemming.

Ga niet naar huis zonder:

Volledig uit de bol te gaan in het Plopsa Indoor Hasselt themapark, gelegen op 4,5 km van Holiday Inn Hasselt. Een ritje op de 90km-per-uur achtbaan en de SuperSplash piratenboot doen menig hart sneller slaan. Ontmoet de kabouters in Plop’s Kabouterbos en dans tussen de Dansende Fontijnen op Village Square.

Tips:

Neem een toeristenbrochure aan de hotelbalie en ontdek de Hasseltse musea, zoals het Modemuseum met zijn schitterende collecties en het Jenever Museum met zijn locale specialiteit. Of waan uzelf in het traditionele, rustieke Vlaanderen met zijn nostalgische huisjes en oude ambachten in het Openlucht Museum Bokrijk, gelegen op 9 km van het hotel.

Lokale Attracties:

Fietsen door het water

Fietsen door het Water is een unieke fietsbeleving waarbij je meer dan 20 meter dwars door een vijver fietst. Je ruikt, ziet en voelt het water.
Wat maakt het fietspad zo speciaal?
Het fietspad leidt je dwars door een vijver totdat het water aan weerszijden op ooghoogte staat. Dit biedt niet alleen een mooi zicht voor de fietsers, maar ook voor de wandelaars, die vanop een afstand toekijken, is het grappig om al die hoofden net boven het wateroppervlak voorbij te zien gaan.
Door TIME Magazine opgenomen in de top 100 van spraakmakende & innovatieve bestemmingen in de wereld.
Fietsknooppunt 91 (+/- 7 km)
Klik hier voor details.

Fietsen door de bomen

Een unieke fietsbeleving in harmonie met de natuurlijke omgeving. Je beleeft de natuur op een heel andere manier en wordt als het ware één met het bos.
Wat maakt het fietspad zo speciaal?
Het pad stijgt geleidelijk tot een hoogte van 10 meter en is 700 meter lang. De palen symboliseren de rechte stammen van de dennenbomen. Dat zorgt ervoor dat de constructie mooi in de omgeving opgaat.
Fietsknooppunt 272 (+/- 35 km)
Klik hier voor meer info.

Overzicht fietsroutes

Benieuwd naar meer fietsroutes? Ontdek ze hier.

The Park

Beleef een onvergetelijk ‘virtual reality’ avontuur met je familie, vrienden of collega’s.
Meer details vindt u hier.

Reading between the lines

Doorkijkkerk.
Tussen fietsknooppunt 154 en 155 (+/- 20 km)

Helsheaven

Zwevende kapel.
Fietsknooppunt 169 (+/- 27 km)

Faciliteiten

Brasserie

Brasserie

De Boulevard, brasserie van Holiday Inn Hasselt, biedt u heerlijke, gezonde gerechten met een Belgische toets.

Feesten

Feesten

Wij werken samen met Esther Vandebroek van Grand Events om onze zalen naar jullie wensen en budget in te richten.

Arrangementen

Aanbod

Meer redenen om voor Holiday Inn Hasselt te kiezen